FacebookyouTube
Přihlášení  |  Registrace     •     

Naše články

Nový rozměr precizního zemědělství

Petr Beneš | 20.4.2016

Nový rozměr precizního zemědělství

Firma Leading-Farmers CZ se na našem trhu úspěšně prosadila s navigačními systémy výrobce Trimble. Kromě samotných systémů nabízí svým zákazníkům taktéž kompletní servis. A to nejen formou zaškolení obsluhy, ale i rychlého odstraňování případných poruch a poskytování celé řady dalších služeb. Mezi ně patří též systémy, vyvinuté vlastními silami.

Tyto systémy představují jakousi nadstavbu k využívaným navigacím značky Trimble, s nimiž jsou plně kompatibilní. Umožňují taktéž zdokonalení jejich fungování, jako to umí i nový systém OptiTrail. Jedná se o software, který dokáže zvládnout výpočet optimální trasy pojezdu po pozemku on-line. Firma Leading-Farmers CZ obdržela na veletrhu Techagro za své vlastní nové řešení cenu Grand Prix.

Systém OptiTrail má být nabízen k využití na internetu, kde k němu budou mít zákazníci přístup prostřednictvím hesla. Mohou si nakreslit jízdy po pozemcích tak, aby zpracování proběhlo v konkrétních podmínkách co nejefektivněji. Bude možné i zvolit způsob jízdy s otáčením s vynecháváním jedné nebo dvou jízd či zakreslení vyloučených zón.

Po zakreslení jízd, včetně šířky souvratí, otáčení na nich a jejich závěrečného zpracování, se hotová data přenesou pomocí flash-disku do paměti navigace. Díky tomu je pak po příjezdu na pozemek možné ihned začít s prací, bez nutnosti nahrávání AB linií atd. Známé šířky souvratí dovolí pak i automatické ovládání závěsného nářadí na souvratích, a tedy například vypínání setí nebo postřikovače, fungování systému ovládání sekcí v klínech polí atd. Podmínkou využití systému je zmapování hranic pozemků.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 5/2016.

Zdroj: http://mechanizaceweb.cz/novy-rozmer-precizniho-zemedelstvi/



S D Í L E T   N A :
*
Potřebujete
poradit?
*
©2024, Leading Farmers CZ, a.s.
Tento web používá tracking cookies - více informací.