FacebookyouTube
Přihlášení  |  Registrace     •     

Naše články

Nabídka variabilního hnojení fosforem a draslíkem podle výnosových map

1.1.2006

Naše firma nabízíme komplexní službu - variabilní hnojení fosforem a draslíkem (PK) podle výnosových map - jako první a jediná firma v ČR. Jedná se o moderní technologii výživy rostlin a hnojení.
Rozhodujícím podkladem pro vytvoření aplikační mapy hnojiva jsou výnosová data, pořízená z příslušného pozemku při sklizni (našich pět sklízecích mlátiček je vybaveno monitory výnosu). Tak zvaná hrubá výnosová data jsou doplněna dalšími potřebnými údaji, jako jsou: předplodina, meziplodina, hlavní plodina a u ní očekávaný výnos, organické hnojení a obsah živin na pozemku. Tento komplex údajů je zpracován naším programem, který vytvoří aplikační mapu hnojení.

V souhrnu tato komplexní služba zahrnuje tyto operace:
- monitorování výnosu
- vytvoření výnosové mapy
- přípravu aplikační mapy
- navržení a přípravu směsného hnojiva (kromě P a K také Mg a S)
- variabilní aplikaci hnojiva rozmetadlem Terra Gator.

Celková cena této služby je 500 Kč/ha (v případě dávky směsného hnojiva vyšší než 400 kg/ha se cena zvyšuje za každých 100 kg o 25 Kč/ha). K ceně se také připočte naše ceníková cena za sklizeň sklízecí mlátičkou (cca 1.600 - 1.800 Kč/ha).

Tato moderní technologie umožňuje optimalizovat výživu a hnojení v závislosti na místně specifických podmínkách pozemku. Přínos variabilního hnojení PK podle výnosových map spočívá v umístění živin podle jednotlivých výnosových potenciálů pozemku. To znamená dohnojení míst pozemku s vyšším výnosovým potenciálem a naopak snížení dávky hnojiva na místech s nižším výnosovým potenciálem. Při použití této technologie se také snižují ztráty živin vyplavováním, povrchovým smyvem a nevratnou fixací. Méně se zatěžuje životní prostředí. Agronom dostává podrobnou znalost o svém pozemku v podobě výnosové a aplikační mapy. Tato moderní technologie zvyšuje profitabilitu rostlinné produkce.

a) Proces variabilního hnojení PK podle výnosových map

b) Aplikační mapa hnojiva

pestmap.gif
pest2.gif



S D Í L E T   N A :
*
Potřebujete
poradit?
*
©2024, Leading Farmers CZ, a.s.
Tento web používá tracking cookies - více informací.