FacebookyouTube
Přihlášení  |  Registrace     •     

Naše články

AgGPS EZ-Guide Plus - vysoko nastavená laťka

23.7.2006

Americká společnost Trimble Navigation Ltd. představila na výstavě Techagro 2004 českým a slovenským zemědělcům nový výrobek z oblasti GPS navigačních systémů pro zemědělství pod názvem AgGPS EZ-Guide Plus. Nový výrobek bude na trhu spolu s předchozími dvěma řadami navigačních systémů - AgGPS PSO a AgGPS EZ-Guide, které během jednoho roku získaly oblibu u desítek českých a slovenských podniků. Nyní máte možnost se s EZ-Guide Plus znovu detailně seznámit na výstavě Země živitelka na společném stanovišti firem Liva Předslavice, s.r.o. a Leading Farmers CZ, a.s., které jsou partnery pro dovoz, distribuci a instalaci GPS navigačních systémů Trimble pro Českou republiku.
EZ-Guide Plus posunuje navádění strojů podle GPS na dosud nevídanou úroveň jednoduchosti a komfortu používání, poskytnutí maxima informací a ceny přístupné doslova každému.
Naváděcí světelná lišta systému AgGPS EZ-Guide Plus je první, která kombinuje navádění pomocí jasně svítících LED diod s grafickou LCD obrazovkou dobře čitelnou i na slunečním světle a s integrovaným GPS/DGPS přijímačem v jediném přístroji se štíhlým profilem, který minimalizuje omezení výhledu. Tyto vlastnosti nabízejí řidiči maximální pomoc při řízení - LED diody poskytují snadno sledovatelné vodítko ve dne či v noci a LCD obrazovka pomáhá při otáčení na souvratích a při jízdě do zatáček.
Instalaci lze provést doslova za několik minut a zvládnutí používání systému zabere jen o pár minut více. Systém se ovládá pouhými třemi tlačítky na liště, případně je možné využít dálkového ovladače.
Použití navádění dle GPS umožňuje jezdit rychleji než při použití tradičních metod navádění. Můžete prodloužit pracovní dobu a pracovat tehdy, když to agrotechnické lhůty vyžadují, a to i v noci či za mlhy. Navádění podle světelné lišty snižuje také únavu řidiče. EZ-Guide Plus zpřesňuje dodržení požadované šířky záběru stroje a snižuje tak náklady, které by vznikly překrytím či vynecháním části záběru stroje.
Kromě tradičních vzorců navádění po pozemku, jako je jízda po přímkách, do zatáček či do spirály a různých typů souvraťových jízd nabízí EZ-Guide Plus inovativní způsob jízd nazvaný A+. Integrovaný DGPS přijímač může také poskytovat GPS pozice dalšímu zařízení, které potřebuje GPS signál, jako je rozmetadlo pro variabilní hnojení, výnosový monitor či secí stroj s variabilním výsevem.
AgGPS EZ-Guide Plus je odolný v polních podmínkách, spolehlivý a plně rozšiřitelný tak, aby vyhověl Vašim měnícím se potřebám. Může být rozšířen pro použití s AgGPS Autopilotem, pro mapování skutečně aplikovaných nebo variabilních dávek. Firma Trimble koncipuje produkty v oblasti navádění dle GPS tak, aby je bylo v budoucnosti možno rozšiřovat na vyšší úroveň použití, nikoli je nákladně kompletně nahrazovat výrobky novými.

P. Milata



S D Í L E T   N A :
*
Potřebujete
poradit?
*
©2024, Leading Farmers CZ, a.s.
Tento web používá tracking cookies - více informací.